Uddannelsen

Forsøgsuddannelsens hensigt er at være med til at udvikle en kommende permanent nycirkus uddannelse der kan måle sig med andre nycirkus uddannelser på universitetsniveau i verden. Dette skal understøttes og efterprøves i et samarbejde med bl.a. FEDEC – (Fédération Européenne Des Écoles de Cirque Professionnelles), der som organisation vil forholde sig til både relevans, kvalitet og udvikling.

Fagligt og levende miljø

Forsøgsuddannelsen er placeret I et inspirerende fysisk ungdomsmiljø I København. Omgivet af bl.a. Copenhagen Skatepark, Game, KPH Volume, KPH Projects, og AFUK med både uddannelses og foreningsliv. Et miljø der er aktivt døgnet rundt og som tiltrækker unge nycirkusartister fra Europa, der kommer for at træne og optræde i København. De professionelle artister I København benytter sig også af de samlede træningsfaciliteter på AFUK og AMoC.

Pædagogik

Forsøgsuddannelsen ønsker at støtte og udvikle både den studerendes kunstneriske og entreprenante potentiale. Derfor vil forsøgsuddannelsen have et produktions og publikumsrettet fokus, for at afprøve om dette kan stimulere evnen til idé og konceptudvikling samt styrke evnen til at kunne transformere eget materiale til forskellige kontekster. De forskellige aspekter af det skabende arbejde fordybes gennem kontinuerligt at undersøge, koncept- og idéudvikle, skabe og afprøve, gentage, præsentere, tilrettelægge og evaluere, både kunstneriske og formidlende projekter i både små og store formater. Læs mere i studieordningen.